Бої
24.08.2024 13:54

Як повідомляє сервіс Deepstate, Сили оборони України просунулися у Курській області Росії. Зафіксоване просування ЗСУ східніше міста Суджа.

Аналітики зазначають, що українські військові змогли просунутися східніше поблизу Суджі, зокрема біля населеного пункту Мирний Курської області.

Станом на 24 серпня площа з позначкою звільнено становить 823,43 квадратні кілометри, а "сіра зона" - 416,7 квадратні кілометри.

Мапамапа

Станом на 23 серпня Сили оборони контролювали 815,54 квадратні кілометри, а "сіра зона" займала 424,6 квадратні кілометри.

Крім того, аналітики Deepstate зазначають, що російські окупанти просунулися у Покровському районі Донецької області - біля селища Гродівка та міста Новогродівка.

Нагадаємо, з 6 серпня українські війська проводять операцію у прикордонних районах Курської області Росії. За словами українського командування, ЗСУ контролюють десятки населених пунктів.

Раніше повідомлялося, що у Курській області ЗСУ розбили авіабомбами важливий опорний пункт росіян.

Зазначимо, що після початку Курської операції зменшилася кількість обстрілів росіянами Сумської області з артилерійських систем та стрілецької зброї.