світло
26.08.2024 12:48

В енергосистемі Молдови виникли перебої через масовану атаку Росії на Україну. Попри це, ситуація залишається під контролем. Про це повідомляє молдовське енергетичне держпідприємство Moldelectrica.

У Moldelectrica зазначають, що перебої спостерігаються в спільному енергетичному блоці Україна-Молдова через атаки на важливу українську інфраструктуру.

За їхньою інформацією, ситуація наразі під контролем, і наявні потужності місцевої генерації дозволяють справлятися з незначними перебоями.

Вчора повідомлялося, що в українській енергосистемі спостерігається профіцит потужності, що дало змогу відновити експорт електроенергії. Однак сьогодні Росія знову здійснила масштабну повітряну атаку на територію України. Протягом ночі та ранку окупанти, крім БПЛА, випустили десятки ракет "Кинджал" по нашій державі.

Сьогодні, 26 серпня, в Україні через масований ракетний удар по енергетиці ввели аварійні відключення світла. Зараз в областях починають діяти графіки відключень.

Укрзалізниця ввела резервні тепловози, через масштабну атаку. В деяких регіонах немає світла, тому виведено усі поїзди далекого сполучення. Приміський рух електропоїздами наразі теж має затримки, енергетики вже працюють на місцях.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.