Атака
26.08.2024 14:32

У результаті масованої атаки росіян вранці 26 серпня у Київській області були пошкоджені два енергооб'єкти. Відомо про трьох поранених жителів регіону. Про це заявив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко у своєму дописі в Telegram. Він повідомив, що пошкоджено два енергетичних об'єкти, але не уточнив, які саме.

За його словами, внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей постраждали 22 приватні будинки. Один будинок знищено повністю, ще один значно пошкоджено. Також постраждали складське приміщення, гаражі та три автомобілі.

Станом на 12:00 відомо про трьох поранених. Жінка 1965 року народження отримала осколкові поранення і була госпіталізована. Інша жінка 1984 року народження та її п’ятимісячна дитина також постраждали; у матері діагностовано черепно-мозкову травму, а у дитини – подряпину на стегні після падіння з дитячого візка.

Кравченко додав, що наслідки атаки фіксуються в усіх районах Київщини, і всі оперативні групи продовжують свою роботу.

Нагадаємо, сьогодні, 26 серпня, російські війська здійснили масовані удари по території Україні. Атаки почалися ще від учора, близько з 23:30. Вибухи лунали у Вінниці та області, Кропивницькому (Кіровоградська область), Харкові, Одесі, Кривому Розі, Запоріжжі, Дніпрі, Хмельницькому, Чернігівській області та Тернопільській та Києві, а також у Львові, Луцьку, на Прикарпатті. Є загиблі.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ця російська атака по Україні була найбільшою.

Через масований ракетний удар по енергетиці ввели аварійні відключення світла. Зараз в областях починають діяти графіки відключень.

Укрзалізниця ввела резервні тепловози, через масштабну атаку. В деяких регіонах немає світла, тому виведено усі поїзди далекого сполучення. Приміський рух електропоїздами наразі теж має затримки, енергетики вже працюють на місцях.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.