немає світла
28.08.2024 12:02

У Києві та кількох областях більше не буде екстрених відключень електроенергії. Замість цього регіони повертаються до графіків стабілізаційних відключень.

Внаслідок російської масованої повітряної атаки на енергосистему в понеділок, 26 серпня, сьогодні в Україні продовжують діяти заходи обмеження споживання. Вранці у більшості регіонів вимушено були застосовані графіки аварійних відключень, тому повідомлені раніше обленерго погодинні графіки – не діяли.

Прес-служба ДТЕК повідомила, що за вказівкою "Укренерго" в Києві, Київській, Дніпропетровській, Одеській та Донецькій областях відновлюються стабілізаційні відключення.

"З 11:00 аварійні відключення скасовані. До кінця доби порівняно з попереднім прогнозом, сьогодні збільшено обсяг заходів обмеження. У більшості регіонів діятиме три черги відключень одночасно", йдеться у повідомленні "Укенерго".

В "Укренерго" повідомили, що через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 584 населені пункти.

"Через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Чернігівській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі на Чернігівщині, Одещині та Хмельниччині", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що вчора, 27.08, за запитом НЕК «Укренерго», Україна отримувала аварійну допомогу з енергосистем Польщі та Словаччини. Також на запит оператора енергосистеми Польщі, Україна приймала надлишки електроенергії з цієї країни.

Раніше повідомлялося, що строгі обмеження на споживання електроенергії можуть тривати від одного до двох тижнів, поки система не буде відновлена.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.