Українські військові
02.09.2024 10:58

Російські війська просунулися на північ від Харкова під час тривалих боїв на північ і північний схід.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW).

За даними ISW, геолокаційні кадри свідчать, що російські війська нещодавно просунулися в межах західного Глибокого (на північ від Харкова). Водночас Харківське угруповання сил повідомило, що переміщення російського персоналу поблизу Глибокого є спорадичним через дії українських безпілотників і що ЗСУ відбили російську штурмову групу поблизу Вовчанського агрегатного заводу.

Карта боїв

Бої тривали поблизу Липців (на північ від Харкова) та у Вовчанську 31 серпня та 1 вересня. Речник Харківської групи військ полковник Віталій Саранцев заявив, що елементи російських військ 136-та мотострілецька бригада завершує надання допомоги 83-й повітряно-десантній бригаді та припускає, що наразі на цих позиціях перебуває близько 3000 російських військовослужбовців. А підрозділи російського 7-го мотострілецького полку, як зазначається, нещодавно проводили штурмові операції поблизу Липців.

Нагадаємо, у ніч проти 2 вересня російські війська здійснили масштабну атаку на кілька українських міст за допомогою безпілотників та ракет.