Карта боїв
04.09.2024 07:57

Збройні сили України продовжують наступати в Курській області РФ. Українські військові просунулися в районі Малої Локні, Ольговки та Шептуховки. Наступ ЗСУ триває.

Про це в Telegram повідомили аналітики з групи “Dnipro | OSINT з Гарбузом”.

Там зазначили, що інформація про нібито взяття ще кількох сіл під контроль ЗСУ зараз потребує підтвердження та уточнення.

Переправи й техніка ворога продовжують “демілітаризуватися” в річці Сейм завдяки роботі української авіації та операторів БПЛА. Попри це, про серйозні проблеми з логістикою з російського боку не повідомлялося.

Загалом ситуація виглядає як позиційний фронт із періодичним просуванням ЗСУ. Про вигнання росіянами наших підрозділів із Курської області наразі взагалі не йдеться.

“Новин звідти все менше й менше”, – додали аналітики.

За даними ISW, російські війська нещодавно відновили раніше втрачені позиції на схід від населеного пункту Коренево у Курській області. Натомість українські сили просунулися на північний захід від Суджі, змусивши росіян відступити, щоб уникнути оточення.

Нагадаємо, Збройні сили Україна нещодавно відновили деякі втрачені позиції у Новогродівці на південний схід від Покровська на тлі продовження російських тактичних просувань на цьому напрямку.