Підпал
06.09.2024 12:08

Храм на честь Покрова Пресвятої Богородиці повністю вигорів на Житомирщині. Про це повідомляє пресслужба Житомирської єпархії, інформує інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

пожежа

"За попередніми висновками працівників поліції, пожежа виникла в результаті підпалу, який був навмисно вчинений злочинцем", — йдеться в повідомленні УПЦ.

У ДСНС Житомирській області повідомили, що надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в будівлі храму Покрови Пресвятої Богородиці у с. Зеремля Баранівськоі громади Звягельського району. На місці пожежі було залучено два відділення 15 державної пожежно-рятувальної частини. Загрози перекидання на інші будівлі не було.

"Вогнем знищено покриття, перекриття та майно всередині. Усі обставини надзвичайної пригоди встановлюються фахівцями", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій підтримала заборону УПЦ МП в Україні. Також ми писали, що Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт про заборону російської церкви в Україні.

Раніше повідомлялося, що в УПЦ вже не моляться за патріарха Кирила та запевняють, що не хочуть навіть згадувати про московський патріархат. УПЦ багато робить для українських захисників, зокрема регулярно відправляє на фронт якусь допомогу. УПЦ моляться за перемогу та незалежність України та згадують у молитвах митрополита Онуфрія.

До 24 лютого 2022 року в УПЦ була традиція, яка залишалася з радянських часів – у молитвах священники згадували російського патріарха Кирила. Але після повномасштабного вторгнення РФ у всій УПЦ це більше не відбувається.