Немає світла
06.09.2024 13:41

Сьогодні зранку, 6 вересня, росіяни поновили удари по Нікопольщині. Через обстріл знеструмлені 7 населених пунктів району. Серед них Нікополь та Марганець, повідомляє Дніпропетровська ОДА.

ОВА вже у тісній координації з Офісом Президента, Кабміном та енергетиками. Тільки-но безпекова ситуація дозволить – вони стануть до роботи.

"Зробимо все, аби повернути людям світло якнайшвидше. Та найперше заживимо критично важливу інфраструктуру. Зберігаймо спокій та реагуємо на попередження про безпеку", - йдеться у Телеграм-каналі голови Дніпропетровської ОДА Сергія Лисака.

В Укренего також повідомили, що через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлений 571 населений пункт.

"Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Херсонській, Чернігівській областях. Через наслідки негоди на ранок знеструмлені 44 населені пункти: 31 – на Одещині, 13 – на Миколаївщині.З технічних причин є знеструмлені споживачі у Миколаївській області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що негода знеструмила 44 населені пункти на Одещині та Миколаївщині.

В Укренерго нагадали, що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.

"Коли електроенергія з’являється за графіком, споживайте її, будь ласка, ощадливо", - йдеться у повідомленні.

Обсяг застосування заходів обмеження у більшості регіонів сьогодні змінений.

Зокрема:

- з 10:00 до 16:00 - відключенння не будуть застосовуватись у Херсонській, Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Волинській, Рівненській областях;

- з 11:00 до 16:00 – не прогнозується застосування заходів обмеження у Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій областях.

Нагадаємо, сьогодні, 6 вересня, близько 10:00 російські окупанти завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста Павлоград у Дніпропетровській області. Повітряні сили повідомили, що попередньо було використано п’ять балістичних ракет типу "Іскандер-М"/KN-23, які були запущені з Воронезької та Ростовської областей. На даний момент у Павлограді вже 50 постраждалих після атаки.