Обстріл
16.09.2024 13:07

Російські війська продовжують атакувати цивільну інфраструктуру в Україні, зокрема енергетичні об'єкти. Протягом останньої доби під обстріли потрапили об'єкти енергетичної інфраструктури в Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях, як повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Внаслідок обстрілів у Донецькій області були знеструмлені підстанції, побутові споживачі, місцева промисловість, а також залізниця, що призвело до порушень у русі потягів. Живлення вдалося відновити.

У Чернігівській області обстріли спричинили відключення повітряних ліній, що залишило без електрики 404 абоненти в чотирьох населених пунктах. Часткове відновлення живлення вже відбулося.

Також через пожежі знеструмлювались підстанції та побутові споживачі в Донецькій та Черкаській областях. У Черкаській області зменшував напругу об'єкт відновлювальної енергетики. Живлення відновлено за резервними схемами.

У Київській та Харківській областях технічні проблеми спричинили вимикання повітряних ліній. У Київській області було знеструмлено підстанції, побутові споживачі та місцеву промисловість. Живлення для споживачів було відновлено за резервними схемами.

"Застосування графіків відключення світла сьогодні не планується", - зазначили в Міненерго.

Нагадаємо, залежно від різних сценаріїв, взимку світла в Україні може не бути від 12 до 20 годин.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Також ми писали, що в Одесі збудують сонячну електростанцію.