атака
13:31

Російські окупанти атакували енергооб'єкт у Сумській області в ніч на 19 вересня, внаслідок чого без світла залишилися Суми та частина області.

За повідомленням "Укренерго", на ранок усі споживачі були знову підключені до електропостачання.

В "Укренерго" повідомили, що внаслідок бойових дій та з інших причин на ранок були знеструмлені 545 населених пунктів та нагадали що з 16:00 до 22:00 зберігається необхідність ощадливого споживання електроенергії.

"Зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Тому сьогодні зберігається необхідність ощадливого споживання електроенергії у вечірні години. Будь ласка, не вмикайте одночасно кілька потужних електроприладів у період з 16:00 до 22:00", - йдеться у повідомленні.

Також українцям розказали, що через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Миколаївській областях. З технічних причин є знеструмлені споживачі на Київщині, Чернігівщині та Дніпропетровщині.

Нагадаємо, залежно від різних сценаріїв, взимку світла в Україні може не бути від 12 до 20 годин.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Також ми писали, що в Одесі збудують сонячну електростанцію.