Світло
21.09.2024 20:05

В Україні у неділю, 22 вересня, не прогнозуються відключення електроенергії за графіками.

Про це повідомили в Telegram "Укренерго".

"Завтра, 22 вересня, заходи обмеження не плануються", — зазначили в організації.

У "Укренерго" також додали, що у разі зміни ситуації буде повідомлено додатково.

Варто зазначити, що світло в Україні не вимикають уже понад два тижні.

Міненерго інформує, що заступник міністра енергетики України Роман Андарак провів зустріч з головою Офісу Італійського агентства зі співробітництва у сфері розвитку (AICS) П’єтро Піпі та консулом Посольства Італії в Україні Стефано Мозером.

Сторони обговорили напрямки співпраці для посилення стійкості української енергосистеми в умовах російських атак. Це має особливе значення для проходження наступного опалювального сезону.

Італійська сторона запевнила, що докладає максимум зусиль для надання подальшої підтримки українському енергосектору, зокрема виділення нового траншу фінансової допомоги.

Роман Андарак ознайомив гостей з потребами енергосектору, акцентувавши на першочергових заходах, які здійснюються у межах підготовки до зими.

«Активно триває ремонтна кампанія на енергооб’єктах, пошкоджених російськими атаками, здійснюються заходи з нарощування потужностей розподіленої генерації та резервного живлення для забезпечення потреб критичної інфраструктури. Серед важливих напрямків також посилення захисту енергооб’єктів і підготовка до забезпечення українців теплопостачанням. Ми виконуємо відповідні роботи у тісній співпраці з ОВА та місцевою владою і радо вітаємо залучення міжнародної допомоги за цими напрямками», - зазначив він.

Також у Міненерго зазначили, що українці продовжують отримувати кредити на придбання сонячних панелей для своїх будинків.

Нагадаємо, залежно від різних сценаріїв, взимку світла в Україні може не бути від 12 до 20 годин.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Також ми писали, що в Одесі збудують сонячну електростанцію.