Швидка
14:08

Російські терористи атакували дроном автомобіль швидкої допомоги, внаслідок чого постраждали двоє цивільних осіб. Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, сьогодні, 23 вересня, близько 6:20, російські військові скинули вибуховий пристрій з дрона на автомобіль швидкої медичної допомоги, який їхав на виклик у Херсонському районі.

Травмовані водій та фельдшер, обох госпіталізовано.

"За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Прокурори спільно з іншими правоохоронними органами документують наслідки атаки", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що безпілотник атакував автомобіль швидкої допомоги в Бериславі Херсонської області.

Крім того, окупанти атакують рятувальників та правоохоронців. Зазначимо, після початку масштабного вторгнення в Україну російські війська почали застосовувати тактику обстрілу рятувальних підрозділів. Під удари потрапляють частини ДСНС у Донецькій, Харківській, Запорізькій та Херсонській областях. Окупанти також використовують тактику повторних ударів. Вони спеціально повторно атакують обстріляні кілька хвилин тому об'єкти, коли туди прибувають поліція і рятувальники.