Роман Костенко
26.09.2024 15:46

Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко повідомив, що Україні може знадобитися зменшити призовний вік у разі мобілізації з боку Росії. Про це він розповів в інтерв'ю Radio NV.

Нардеп зазначив, що багато людей вважають, що Росія боїться проводити мобілізацію. Однак є ймовірність, що агресор все ж ухвалить таке рішення.

«І доведеться знову переприймати (законопроекти, - ред), прибирати звідти все те, що ми там залишали, — доглядачів (за близькими родичами з інвалідність — ред.), знижувати призовний вік і всі ці речі, які (є підставами, щоб не бути мобілізованим), — якщо росія надумує збільшити свій контингент», — заявив нардеп.

Раніше повідомлялося, що в Україні припинили мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком з 18 до 25 років.

Нагадаємо, вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді, — з усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів Укрпошти.

Тим часом у мережі продовжують з'являтися відео, де працівники ТЦК з бійками затримують військовозобов'язаних на вулицях, при чому в офіційних коментарях, як правило, пишуть що ніяких порушень з боку військових не було виявлено.

Українцям порадили, що робити, якщо чоловіка силоміць забирають до ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.