Укрзалізниця
16:35

Цієї осені на маршрути вийдуть 66 пасажирських вагонів, виготовлених в Україні. Про це повідомила Укрзалізниця. У новій партії будуть купейні вагони, вагони класу СВ, чотири вагони для осіб з інвалідністю та плацкартні вагони.


«Триває будівництво 66 пасажирських вагонів, які виробляються в Україні. Перші вагони з цієї програми вийдуть на свої рейси вже цієї осені», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Як зауважують в УЗ, усі вагони будуть мати вже базовий набір зручностей:

кондиціонери;
вакуумні туалети;
сповивальні столики;
якісне кероване освітлення;
розетки, USB та Type-C порти;
кавомашини;
системи відеоспостереження.

Водночас, в УЗ додають, що разом з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України планують й подальшу роботу над оновленням пасажирського парку, зокрема, за рахунок закупівлі та модернізації пасажирських вагонів і придбання швидкісних поїздів.

Нагадаємо, Укрзалізниця повідомила про запуск Wi-Fi у поїздах Інтерсіті та Інтерсіті+. 10 поїздів Hyundai, 2 поїзди Skoda, 2 поїзди Тарпан та 2 поїзди з вагонами МПЛТ наразі обладнані системами доступу до інтернету.

Раніше повідомлялося, що у швидкісних поїздах України запустили оповіщення жестовою мовою.

Також ми писали, що в Україні вже є жіночі купе. Жіночі купе сьогодні мають рекордний рівень задоволеності пасажирів - 88%.

Нагадаємо, Укрзалізниця пропонує нові правила перевезення тварин у поїздах.