Суми
18:42

29 та 30 вересня оголошено Днями жалоби в Сумській міській територіальній громаді. Про це сьогодні, 28 вересня, повідомила Сумська міська рада.

На знак скорботи за загиблими буде приспущено Державний Прапор України на адмінбудівлях, на будівлях і спорудах підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності.

У ці дні забороняється проведення будь-яких розважальних заходів на території громади та звучання музики у закладах торгівлі, громадського харчування та у громадському транспорті.

Нагадаємо, сьогодні, 28 вересня, російські війська здійснили два удари по медичному закладу у Сумах. Серед загиблих - поліцейський.

Президент України Володимир Зеленський відреагував: "Росія вдарила «шахедами» по одній із лікарень міста. Наразі відомо про 8 загиблих. Мої співчуття родинам та близьким. Одинадцятеро людей поранено, із лікарні евакуйовано 113 пацієнтів. Триває рятувальна операція. Ліквідовуємо наслідки, рятуємо життя. Робимо максимум, щоб надати нашим людям необхідну допомогу.

Усім у світі, хто говорить про цю війну, варто звертати увагу, куди бʼє Росія. Вони воюють з лікарнями, цивільними обʼєктами, життями людей. Примусити Росію до миру може лише сила. Мир через силу – тільки це єдиний правильний шлях. Дякую всім, хто допомагає нам на цьому шляху".