школяри рф
15:00

У російських школах та дитячих садках відзначають «день возз'єднання» нових територій з РФ. У деяких школах учні повторюють фото Путіна з главами «нових» регіонів, яке політики зробили в день підписання договорів про прийняття суб'єктів до складу РФ, повідомляє Телеграм-канал "Осторожно, новости".

Дітей залучають до участі у відеопривітаннях, написанні листів і малюнків, вивішуванні прапорів та телемостах зі школами на «нових територіях».

У деяких школах проводяться концерти, а лекції про цю подію читають учасники так званої "СВО". Фотопрезентації масово публікуються у VK з однаковим текстом і тегами, що вказує на те, що в освітні установи надійшли методички для проведення заходів до "пам'ятної дати". При цьому фото та відео зі шкіл почали викладати ще на минулому тижні.

На деяких звітах діти повторюють фото Путіна і глав "ДНР", "ЛНР", Херсонської та Запорізької областей під час підписання так званого "договору про входження суб'єктів до складу РФ", яке було зроблено рівно два роки тому — 30 вересня 2022 року.

Нагадаємо, в окупованому Маріуполі діти виготовлятимуть дрони для ЗС РФ у школі.

Крім того, в окупованому Мелітополі противник почав реалізацію кремлівської програми з мілітаризації українських дітей під назвою "служу отечеству". Для цього активно залучаються бойовики армії РФ.

Зокрема, голова обласної асоціації так званих ветеранів "спеціальної військової операції" Олександр Остапенко спільно з місцевими колаборантами створює спеціалізовані класи-казарми для учнів старших класів на базі місцевих шкіл.

Окупанти роблять все можливе, щоб перетворити дітей на мобілізаційний резерв, готуючи їх до служби в російській армії. Через подібні "виховні" заходи влада РФ прагне створити нове покоління, лояльне до окупантів і готове брати участь у війнах за інтереси Кремля.

Дітей на окупованих територіях вчать воювати за Путіна.