ВЛК
14:37

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.

Згідно з його інформацією, урядовою постановою надано право командирам військових частин видавати направлення на проходження ВЛК для визначення придатності до військової служби.

"Надається право командиру військової частини надавати направлення для проходження ВЛК, щоб визначити їх ступінь придатності до військової служби. Надається право командирам військових частин здійснювати комплектування бойових військових частин за рахунок добровольців, які виявляють бажання проходити службу за призовом. Генштаб ЗСУ може визначити перелік військових частин, командирами яких здійснюється призов резервістів та військовозобовʼязаних", - повідомив нардеп.

Нагадаємо, на військовозобов’язаних громадян, які вчасно не оновили військово-облікові дані, накладається штраф розміром від 17 до 25 тисяч гривень. Сплатити його треба протягом 15 календарних днів, якщо ж це не буде зроблене — з громадянина, крім штрафу, виконавча служба стягне ще й додатковий збір.

Зазначимо, сьогодні, 1 жовтня, Україна вшановує пам'ять героїв у День захисників і захисниць.