Мобілізація в Україні
11:19

Українці, які підлягають призову на військову службу, мають з'явитися до ТЦК та СП протягом 14 днів після отримання повістки через Укрпошту, щоб уникнути штрафу чи розшуку поліцією.

Цю процедуру оголосила Херсонська обласна державна адміністрація.

Чоловіки вже почали отримувати ці повістки поштою. Документи підписуються в електронному вигляді керівниками ТЦК та включають спеціальний QR-код для аутентифікації. Ця система доставки повісток є цілком законною і покликана зробити процес мобілізації більш ефективним.

Після отримання повістки люди мають 14-денне вікно для відвідування ТЦК. А якщо ні, то їх дані будуть передані в поліцію для подальших дій, і буде накладено штраф.

Згідно з офіційною заявою, якщо людина не з'явиться до ТЦК у зазначений термін, вона буде піддана адміністративному покаранню. Крім того, його справу буде передано до поліції, якій буде доручено встановити його місцезнаходження.

Штрафи за неявку на порядку становлять від 17 000 до 25 500 гривень. Ці штрафи мають бути сплачені протягом 15 днів, інакше справа передається до органів примусового виконання. У цей момент рахунки можуть бути заморожені, а штраф може бути подвоєний у разі несплати.

Нагадаємо, до кінця 2024 року до лав Збройних сил України хочуть мобілізувати ще 200 тисяч людей.

Раніше повідомлялося, що в Україні припинили мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком з 18 до 25 років.

Зазначимо, вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді, — з усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів Укрпошти.