Вибух
09:06

У ніч на 12 жовтня в Курській області (РФ) працювала протиповітряна оборона через зафіксовану активність безпілотників. У місті Курчатов під час повітряної атаки стався сильний вибух.

Про це повідомляють місцеві пабліки та губернатор Курської області Олексій Смірнов. Російський чиновник повідомив про загрозу атак безпілотників та зазначив, що сили ППО були приведені в готовність для відбиття можливої атаки.

Місцеві Telegram-канали раніше повідомляли про звуки вибухів у Курському районі, ймовірно через роботу ППО.

Пізніше стало відомо про потужний вибух у Курчатові. Відео, зняте камерою спостереження, показало яскравий спалах у небі та звук вибуху. У Telegram припускають, що це могло бути результатом роботи ППО проти безпілотників.

У Міноборони Росії зазначили, що 12 українських безпілотників було знищено та перехоплено над Курською областю минулої ночі.

"Знищено та перехоплено 47 українських БпЛА літакового типу. 17 безпілотників було знищено над територією Краснодарського краю, 16 – над акваторією Азовського моря, 12 – над Курською областю, і два – над Бєлгородською областю", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Сили оборони України вдарили по аеродрому "Ханська" у РФ, а у Брянській області РФ знищено склад з боєприпасами КНДР та авіабомбами.