гроші
13:06

В Україні переселенці з небезпечних прифронтових зон можуть отримати спеціальну матеріальну допомогу. Програма підтримки передбачає виплату до 54 тисяч гривень на сім'ю. Про це йдеться на порталі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Програма фінансової допомоги для громадян, які евакуювалися з певних прифронтових територій, реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Кожна особа може отримати допомогу у розмірі 10,8 тисячі гривень. Сім'ї з максимальною кількістю п'яти осіб мають можливість отримати загальну суму до 54 тисяч гривень від цієї організації.

Сім'ї з дітьми, які проживають у громадах, де була запроваджена обов'язкова евакуація, мають можливість оформити фінансову допомогу.

До таких регіонів належать:

Донецька область;
Сумська область;
Харківська область.

Основними умовами для отримання фінансових виплат є наявність однієї або кількох категорій вразливості в сім'ї:

Наявність осіб або неповнолітніх дітей з інвалідністю;
Багатодітна сім'я з дітьми до 18 років;
Виховання дітей одним з батьків, який є самотнім;
Сім'я з неповнолітніми дітьми, що має низький дохід.

Для оформлення грошової допомоги необхідно звернутися до найближчого органу соціального захисту з заявою на отримання відповідних виплат для сім'ї.

У Міністерстві реінтеграції повідомили, що фонд ЮНІСЕФ виділив евакуйованим родинам близько 74 мільйонів гривень. Протягом останніх чотирьох місяців виплати отримали 71,4 тисячі осіб, серед яких 36,7 тисячі — це діти.

Нагадаємо, українцям нагадали, хто має право на дострокові пенсії за віком.

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів продовжив фінансову підтримку для певних категорій ВПО та те, що українцям нададуть базову соціальну допомогу.

Зазначимо, що Мінсоцполітики разом з міжнародними партнерами та народними депутатами створило новий інструмент для внутрішньо переміщених осіб - субсидію на оренду житла.

Також ми писали, що цивільні дружини загиблих військових зможуть отримати грошову допомогу.