Немає світла
12:22

Міністерство енергетики України повідомляє про наслідки ворожих обстрілів та несприятливих погодних умов, що призвели до масштабних знеструмлень у кількох регіонах країни. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, проте тисячі споживачів досі залишаються без світла через пошкодження електромереж.

Дніпропетровська область

Через негоду частково знеструмлено 1 населений пункт – без електрики залишилися 105 споживачів.

Донецька область

Внаслідок бойових дій за минулу добу без світла залишилися 10,9 тисячі абонентів у 4 населених пунктах. Енергетикам вдалося відновити електропостачання для 7,5 тисячі абонентів в одному населеному пункті. Наразі без електрики залишаються 122 населених пункти, що охоплюють 82,4 тисячі споживачів.

Запорізька область

Через технологічні порушення без електрики залишалося 1,4 тисячі споживачів, однак частково енергопостачання вже відновлено. Загалом, через бойові дії без світла залишаються 3,7 тисячі споживачів у 51 населеному пункті.

Київська область

Через технологічні проблеми в одному з населених пунктів було відключено газопостачання для 2133 споживачів.

Кіровоградська область

Без електропостачання залишаються 393 абоненти через технологічні причини.

Сумська область

Внаслідок авіаударів і артобстрілів з боку рф без електрики 4,3 тисячі споживачів у 11 населених пунктах. Загалом без світла залишаються 119 населених пунктів – 16,2 тисячі споживачів.

Харківська область

Через несприятливі погодні умови без електропостачання залишаються 277 абонентів. За минулу добу енергетикам вдалося відновити електрику для 1,9 тисячі абонентів. Наразі через бойові дії без світла залишаються 40,6 тисячі споживачів.

Херсонська область

У м. Херсон без електрики 4355 споживачів. Загалом на Херсонщині без світла залишаються понад 26 тисяч споживачів у 46 населених пунктах.

Чернігівська область

Внаслідок ворожих обстрілів без електрики залишаються 28 населених пунктів – це 1,9 тисячі абонентів. Також через технологічні порушення без електропостачання залишаються 630 абонентів у 4 населених пунктах.

Нагадаємо, тариф на електроенергію в Україні знизився з 1 жовтня для певних категорій споживачів, зокрема тих, хто використовує електрику для опалення.

У Міненерго зазначили, що українці продовжують отримувати кредити на придбання сонячних панелей для своїх будинків.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Також ми писали, що в Одесі збудують сонячну електростанцію.