паспорт
14:35

Кабінет Міністрів зменшив строк термінового виготовлення паспорту громадянина України з 10 до 7 робочих днів. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Скорочено строк із 10 до 7 робочих днів надання адміністративної послуги органами та підрозділами Державної міграційної служби України термінового оформлення (зокрема замість втраченого або викраденого) та обміну паспорта громадянина України, крім оформлення паспорта громадянина України вперше.

Також перелік адміністративної послуги доповнено послугою з одночасного оформлення (зокрема замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Раніше повідомлялося, що пересилання документів за кордон не буде: чоловіки від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи тільки на території України.

Нагадаємо, 23 квітня, в Центрі обслуговування громадян "Паспортний сервіс" повідомили, що через технічні причини призупинена видача готових документів у закордонних підрозділах ДП "Документ".

Паралельно цьому в ЗМІ з'явилася інформація про те, що для українських чоловіків призупинили надання консульських послуг за кордоном, за винятком оформлення документів на повернення в Україну.