Шольц, Путін
16.10.2024 16:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре заявив про готовність провести переговори з російським президентом Володимиром Путіним про справедливий мир в Україні. Про це він зазначив у Бундестазі, виступаючи щодо майбутнього саміту лідерів ЄС, повідомляє Rheinische Post.

Шольц заявив про необхідність підтримати дипломатичні розмови з РФ щодо припинення війни в Україні. За його словами, Німеччина продовжуватиме інтенсивно підтримувати Україну в її оборонній кампанії проти Росії. Однак він також хоче зробити все, що в його силах, для того, щоб війна закінчилася якнайшвидше.

Шольц підкреслив, що треба дотримуватись чітких принципів – ніколи не ухвалювати рішень без врахування позиції України та без консультацій з найближчими партнерами.

Він також сказав, що незліченна кількість російських солдатів щодня стають «жертвами імперіалістичного божевілля російського президента».

«Вони теж є жертвами його політики, спрямованої на розширення його країни. Це те, що не повинно повторитися в Європі», – додав Шольц.

Як пише sud.ua, нещодавно міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Путін не хоче обговорювати припинення війни в Україні. В останні дні він навіть не хоче говорити по телефону із німецьким канцлером Олафом Шольцом.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді, презентувавши п’ятиступеневий «План перемоги» з трьома секретними доповненнями. План покликаний забезпечити остаточну поразку Росії та повернення миру в Україну.