суд
17.10.2024 17:16

У Харкові суд ухвалив вирок 30-річному чоловіку, який ухилився від призову на військову службу, передає sud.ua.

Як стало відомо з матеріалів справи № 642/6404/23, чоловіка спочатку доставили до територіального центру комплектування та військово-лікарської комісії у стані алкогольного сп’яніння.

Повістка після медкомісії

Після проходження медкомісії та аналізів чоловік отримав повістку, але не з'явився на відправку. У суді він пояснив свою відсутність тим, що за станом здоров’я не може виконувати військовий обов’язок.

Недостатня увага до здоров'я

Під час медогляду чоловік повідомив лікарям про свою епілепсію, але це не було враховано. Судові матеріали вказують на те, що обвинувачений вживає алкоголь двічі на тиждень, що може провокувати епілептичні напади.

Свідчення матері

Мати чоловіка, яка виступила свідком, підтвердила, що її син проходив медкомісію у п'яному вигляді та вимкнув телефон після цього.

Рішення суду

Суд, врахувавши свідчення та результати психіатричної експертизи, призначив покарання у вигляді трьох років і шести місяців ув’язнення, визнавши, що виправлення чоловіка без ізоляції від суспільства неможливе.

Нагадаємо, член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський повідомив, що бойові частини відмовляються мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони не в змозі виконувати необхідні завдання. Водночас є два випадки, коли цю категорію можуть призвати на службу.

Крім того, ми писали, що Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний допустив мобілізацію жінок в Україні, щоб врятувати Європу від війни.