Карти боїв у Запорізькій області
09:59

Війська РФ спробували провести наступ у районі адміністративного кордону між Донецькою та Запорізькою областями біля Роздольного, але не змогли просунутися.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Окупанти атакували позиції українських сил у західній частині Запорізької області, зокрема в районі Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного), проте їхня операція не увінчалася успіхом.

Один із російських воєнних кореспондентів повідомив, що війська путіна начебто почали просування в бік північного Кам’янського. Однак ISW зазначає, що жодних візуальних доказів цього на даний момент не було виявлено.

За словами того ж “воєнкора”, рельєф місцевості, зокрема перепади висот між Кам’янським та Дніпровським водосховищем, значно ускладнюють наступальні дії російських військ.

Він також зазначив, що погіршення погодних умов, зокрема дощі, призвели до затоплення окопів російських військ у Запорізькій області, що ускладнило використання техніки для доставки боєприпасів та продовольства на передову.

Нагадаємо, важливо зайнятися підготовкою стратегічної операції, не тільки в Курську, а ще в інших областях на території Росії і декількох на нашій територій, що зараз окупована. Частина цих операцій будуть відволікаючими, а частина – спрямовані на стратегічне звільнення територій.