швидка
14:39

Наприкінці серпня в Хмельницькій області могла статися ситуація, коли військовий поранив дитину під час відбиття атаки дронів. Про це йдеться в ухвалі Хмельницького міського районного суду, пише РБК-Україна.

Інцидент стався 27 серпня, коли до Державного бюро розслідувань звернулися з повідомленням, що невстановлений військовий близько 10:32 порушив правила поводження зі зброєю під час протидії ворожій атаці дронів.

Згідно з ухвалою суду, кулею крупнокаліберного кулемета ППО ЗСУ було поранено дитину, яка отримала рвану рану правого стегна. Потерпілого доставили до лікарні в Хмельницькому для лікування.

Слідчий ДБР подав до суду запит на доступ до медичної картки дитини та її рентгенівських знімків, щоб визначити ступінь тяжкості поранення, його характер і механізм отримання.

Слідство також побоюється, що ці документи можуть бути знищені, тому суд задовольнив прохання слідчого про їх вилучення.

Зазначимо, що у ніч на 23 жовтня Російська Федерація (РФ) запустила проти України 82 безпілотних літальних апарати (БпЛА) з напрямків російських Приморсько-Ахтарська та Курська, а також керовану авіаційну ракету Х-31П із акваторії Чорного моря. Росіяни атакували Одеську область.

Нагадаємо, Росія атакувала Черкаську область дронами, завдавши ударів по трьох районах регіону. Зокрема, у Черкасах пошкоджено будівлю автовокзалу.