Трактор
16:06

На Вінниччині 14 жінок опановують професію тракториста, повідомляє Вінниця ТБ.

"В селі Гущинці на Вінниччині 14 жінок проходять навчання на трактористок у місцевому вищому професійному училищі. Програма фінансується урядом Японії в рамках ініціативи ООН", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після завершення навчання і складання іспитів, жінки отримають посвідчення тракториста і зможуть працювати на тракторах у сільськогосподарських підприємствах регіону, заповнюючи дефіцит кадрів в аграрному секторі.

Навчання розпочалося у вересні 2024 року, і триватиме 7,5 місяців. За цей час учениці пройдуть теоретичний курс, вивчать ПДР, а також опанують практичні навички керування тракторами. Вони отримають категорії А1 і А2, що дозволять працювати на легких і важких тракторах.

Раніше повідомлялося, що в Україні безкоштовно навчатимуть жінок на водіїв автобусів. Це безкоштовна програма, спрямована на розвиток навичок жінок у відповідь на дефіцит кадрів, що виник через вторгнення Росії в Україну. Дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить близько 30%, або шість тисяч співробітників.

Крім того, ми писали, що посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний допустив мобілізацію жінок в Україні, щоб врятувати Європу від війни.