Обстріл
16:31

Росія продовжує атакувати населені пункти Донеччини, завдаючи бомбових, дронових та артилерійських ударів. За даними Національної поліції України, у результаті обстрілів поранено чотирьох мирних жителів. Загалом поліція зафіксувала 2 456 ворожих обстрілів, які вразили як лінію фронту, так і житлові райони.

обстрілобстрілобстріл

Уражені населені пункти

Під обстрілами опинилися вісім населених пунктів: Костянтинівка, Курахове, Лиман, Мирноград, Покровськ, Родинське, Селидове та село Новоукраїнка.

  • Лиман: Росіяни скинули авіабомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК, внаслідок чого було поранено цивільну особу та пошкоджено два багатоквартирних будинки.
  • Костянтинівка: Артилерійський обстріл та атака дроном призвели до поранення місцевого жителя. Пошкоджено дві багатоповерхівки, котельню та два автомобілі.
  • Курахове: Ворог завдав удару чотирма авіабомбами «ФАБ», поранивши ще одного мирного мешканця та пошкодивши п'ять житлових будинків і адміністративну будівлю.
  • Селидове: Внаслідок артилерійського обстрілу поранено мирного жителя.
  • Мирноград: Бомба «ФАБ-250» зруйнувала та пошкодила сім багатоквартирних будинків.
  • Покровськ: Удар російської бомби пошкодив два приватні будинки та газогін.

Наслідки атак

Загалом пошкоджено 22 цивільних об’єкти, з них 18 житлових будинків. Поліцією та Службою безпеки України відкрито кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України щодо порушення законів та звичаїв війни.

Евакуація населення

Зусиллями поліції продовжується евакуація мешканців із небезпечних районів. Станом на сьогодні було евакуйовано ще 199 осіб, з яких 15 – діти. Загалом із початку обов'язкової евакуації вивезено 309 948 людей, серед яких 36 198 дітей та 8 462 людей з інвалідністю.

Застереження для громадян

Поліція закликає мешканців Донеччини суворо дотримуватись комендантської години та не намагатися самостійно покидати небезпечні зони неперевіреними маршрутами. Ворог продовжує обстрілювати цивільні автомобілі. Влада організовує безпечну евакуацію з подальшим розміщенням, тому скористайтеся цією можливістю, щоб зберегти своє життя.

Не піднімайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди. Викликайте піротехніків за телефоном 101. Також остерігайтеся шахрайських схем під час війни, особливо пов’язаних із орендою житла та пошуком рідних.

Пам’ятайте: загарбники займаються мародерством та поширюють фейки. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації.

Раніше повідомлялося, що російські війська вдарили по Куп'янську Харківської області. Обстріл стався поруч із місцевим магазином та ринком.

Також ми писали, що російські терористи завдали повторного удару по Старокостянтинову. Другий удар стався під час ліквідації наслідків першої атаки, коли на місці працювали рятувальники