Захарченко розповів, до чого призведе блокада Україною Донбасу

Для української сторони продовження блокування поставок вугілля з Донбасу може обернутися значно гіршими наслідками, ніж для окупованих територій Донецької та Луганської областей. Як передає replyua.net, таку заяву зробив керівник самопроголошеної «ДНР» Олександр Захарченко. Він зазначив, що окупованим частинам Донбасу вдасться подолати наслідки блокади, організаторами якої є ветерани антитерористичної операції. В той же час, ватажок «ДНР» переконаний, що наслідки блокади для України будуть дуже несприятливими.

«Мине ще кілька тижнів подібної блокади, і в Україні зможуть забути в цілому, що таке енергетика та опалення», - вважає Захарченко.

Варто нагадати, що вже з завтрашнього дня, 17 лютого, уряд вводить в українській енергосистемі надзвичайний стан. А це означатиме мінімізацію витрат вітчизняними ТЕС вугілля, а українські громадяни знову нагадають, що таке віялові відключення електроенергії. Передбачається, що режим надзвичайної ситуації в енергетиці діятиме протягом одного місяця. Також є імовірність, що Україні доведеться імпортувати більш дороге вугілля, що, у свою чергу, сприятиме підвищенню вартості електричної енергії.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости