Віктор Таран
06.10.2021 16:02

Віктор Таран. Чи не запізно виділяти кошти на пропаганду вакцинації

Якщо подивитися досвід інших країн, то мі бачимо, що питання популяризації вакцинації знаходиться у них в пріоритеті. Проте вони займалися цією популяризацією тоді, коли з'явилися перші вакцини. Про це From-UA.com повідомив політолог Віктор Таран.

- В умовах недовіри до вакцини, в умовах певного інформаційного шуму необхідно було чітко роз'яснювати, в чому відмінність РНК від ДНК, від векторних, не векторних, які можуть бути наслідки, що правда, що неправда. Але уряд рік тому провалив цю кампанію, і зараз виділяти 25 млн на це, коли в суспільстві вже стале несприйняття до вакцинації, мені здається, трохи запізно. І більш того, я не розумію, навіщо 25 мільйонів, куди вони їх потратять? Це будуть ролики чи це будуть плакатики у школах та метро? Тобто хто буде розпорядником цих грошей — Міністерство освіти і здоров'я? То куди вони будуть розпоряджатися?

Як правило, медики і освітяни не вакцинуються в переважній більшості. Тобто на фоні проваленої кампанії зараз виділяти 25 млн все-такі запізно. Що можна було б зараз краще зробити, це домовитися з провідними телеканалами і безкоштовно зробити серію спільних марафонів, коли б провідні телеканали зробили декілька марафонів, де б зібралися прихильники вакцинації, противники і нейтральні, і просто би обговорили що правда, що неправда, що працює, що не працює, які існують ризики. І ризики дійсно є, це правда.

Основа місія полягає у тому, що якщо ви вакцинуєтесь, то це не означає, що ви не захворієте. Ви захворієте, просто ви легше перенесете захворювання. От для чого вакцинація насправді, і це треба обговорювати. От що треба було б зробити. А зараз виділяти 25 млн — вибачте, це схоже на черговий распил: давайте видамо великі плакатики і велике просвітництво. Чесно, я не бачу зараз в цьому доцільності, в цієї кампанії. Можна було б зробити і краще.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Віктор Таран
Український політолог, публіцист, громадський діяч, військовий