Хуг відзначає, що напруга на Донбасі досягла найвищого рівня
29.03.2017 15:41

За словами Олександра Хуга, першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні, таке загострення ситуації, як в районі Авдіївки, може трапитися на Донбасі в будь-який момент,.

В інтерв'ю виданню «Апостроф» він підтвердив, що Постійна рада ОБСЄ продовжила мандат спеціальної моніторингової місії в Україні ще на 1 рік, при цьому бюджет СММ складе 105,5 мільйона євро, про що інформує replyua.net.

За його словами, дане рішення Постійної ради ОБСЄ є сильним політичним сигналом, який отримав підтримку як з боку України, так і з боку Росії, які прагнуть збереження даного інструменту, що сприяє наданню об'єктивної інформації та нормалізації ситуації в Донбасі.

Бюджет СММ, який приймається згідно з рішенням Постійної ради ОБСЄ, дозволяє місії продовжити свою роботу в Україні. Спостерігачам потрібні свобода пересування і доступу, сторони конфлікту повинні гарантувати, що роботі місії, що отримала політичну підтримку 57 країн, що не буде чинитися жодних перешкод. Окремі положення бюджету місії передбачають додаткове технічне обладнання. Воно буде розміщено в Донбасі в якості додаткової міри, з метою фіксації виконання умов Мінських домовленостей і запобігання порушень.