Пункти обміну валют
29.12.2022 15:12

Львівські поліціянти, яких покриває начальник слідчого управління Олександр Шляховський, вигадали прибуткову схему заволодіння коштами бізнесу та громадян. Тепер це “набіги” на пункти обміну валют, пише bagnet.org.

За даними редакції, під час незаконних обшуків, поліцейським вдалося “наколядувати” понад 30 мільйонів гривень. Джерела редакції в поліції повідомляють, що така доля спіткала тих підприємців, які відмовляються платити данину корумпованим копам.

Так, 27 грудня цього року співробітники Львівського районного управління поліції № 1 ГУНП Львівської обл. заволоділи грошовими коштами громадянина України у криптовалюті, використовуючи підставну особу. 

Чоловік домовився із дівчиною, яка знаходиться у Львові про продаж своєї криптовалюти USDT. 

За домовленістю дівчина виявила бажання купити криптовалюти на 11000$, яку чоловік мав перерахувати на адресу криптовалютного гаманця.

Оскільки чоловік перебуває за кордоном, він звернувся до своєї знайомої, яка працює в пункті обміну валют, з проханням перевірити наявність та справжність коштів у сумі 11000$, які мала надати покупець криптовалюти. 

Дівчина-покупець криптовалюти прибула до обмінного пункту та надала грошові кошти у сумі 11000$ касиру - знайомій продавця криптовалюти, а також надала адресу криптовалютного гаманця, на який необхідно перерахувати криптовалюту. 

Після перевірки у касі обмінного пункту 11000$ чоловік перерахував еквівалент у криптовалюті на гаманець, який надала шахрайка.

Ось тут і «спрацювали» співробітники Львівського районного управління поліції № 1 ГУНП Львівської обл в особі слідчої Марцинюк М. О.

Як тільки шахрайка пересвідчилась, що на її криптогамарець надійшла криптовалюта, одразу почала вимагати повернути 11000$, які надала для перевірки. Дивовижно, але поліціянти прибули за лічені хвилини (зазвичай поліція приїжджає через 30-40 хв.) до обмінного пункту. «Колядники» Львівського районного управління поліції № 1 ГУНП Львівської обл., зокрема, слідча Марцинюк М. О. одразу вигадали кримінальне провадження, в якому, начебто, шахрайка виявилась ошуканою особою, якій не повертали ії грошові кошти.

Бажаючи легкого заробітку,  без жодного рішення суду, ця паночка (фото додаються) провела обшук приміщення обмінного пункту, вилучила грошові кошти 11000$ та системний блок із жорстким диском, на якому зберігається відеозапис того, що відбувалося у обмінному пункті. На їхню думку все, сліди заметено… Але,  копія відеозапису була збережена в хмарному сховищі, і [pasted-image.tiff] буде опублікована пізніше, на що явно не розраховували а ні шахрайка, а ні її спільники з Львівського районного управління поліції № 1 ГУНП Львівської обл.

Фото

Фото

За даними редакції всі вище описані дії поліціянтів скоєні з благословення начальника слідчого управління Шляховського Олександра. До якого у антикорупційних органів може бути чимало питань.

Чого варта лише його декларація, розміщена на сайті НАЗК. Згідно з документом у Шляховського та його дружини нема жодних накопичень, зате у власності подружжя кілька земельних ділянок та квартир у різних містах України, та недешеві авто. При цьому ще під час роботи в поліції Київщини Шляховський декларував заробіток у… 70 гривень. Додамо, що практично усі цінності вказані в декларації Шляховського записані на третіх осіб. Не секрет, що в Україні це поширена практика серед чиновників, які бажають приховати походження своїх статків.

Наразі готуються заяви до ДБР про перевищення повноважень співробітників поліції, а також їх участь у шахрайстві. Також створено телеграм канал, до якого просимо долучатися всіх до кого зазірнули «колядники». Посилання буде додано у наступній публікації.