Бєлгород
08.01.2024 21:53

Сьогодні, увечері 8 січня, у Бєлгородській області Російської Федерації пролунали вибухи. У Бєлгороді оголосили повітряну тривогу. Про це повідомляє Telegram-канал та губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова.

У мережі публікують відео, на яких можна побачити роботу протиповітряної оборони у Бєлгородській області.

Гладков закликає місцевих жителів відійти від вікон.

Міністерство оборони Росії поскаржилося на спробу ударів по об'єктах на території РФ за допомогою реактивних систем залпового вогню. Повідомляється, нібито над Бєлгородською областю було збито 10 реактивних снярядів.

"За попередніми даними, є троє постраждалих: жінка із осколковими пораненнями спини, у чоловіка осколкове поранення грудей, спини, передпліччя, ще у одного чоловіка осколкове поранення грудей і верхньої кінцівки. Бригади швидкої доставляють поранених в лікарню, надається вся необхідна медична допомога. ⠀ У місті у двох багатоквартирних будинках вибиті вікна в квартирах, ще в одному приватному будинку вибиті вікна, 3 автомобілі пошкоджені осколками. На стоянці підприємства горіли чотири вантажівки, наразі оперативні служби їх загасили", - пише Гладков.

Раніше повідомлялося, що українські розвідники здійсниили рейд в Бєлгородську область Російській Федерації, завдяки чому вдалося завдати ворогові втрат.

Слід зазначити, що з 30 грудня росіяни повідомляють про обстріли в Бєлгороді та області. Зокрема, з 30 грудня відбувся ракетний удар по військових об'єктах у Бєлгороді. Росіяни стверджують про продовження обстрілів 1 та 2 січня, а також намагаються виправдати їх, повідомляючи про збиті ракети. Увечері 4 січня в Бєлгороді булі нові вибухи, і росіяни у соціальних мережах розповідали про "прильоти" і роботу систем ППО.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський прокоментував найбільш масовану атаку по Україні, яку Росія завдала 29 грудня. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.