Швидка
08.03.2024 13:42

Екстрена медична допомога входить до Програми медичних гарантій та є безоплатною. Вона надається всім, хто її потребує та перебуває у невідкладному стані. Але є випадки, коли бригада екстренки має право не виїжджати на виклик. Офіційний канал Національної служби здоров'я України в Telegram попередив українців, коли "швидка" має право не виїжджати на виклик.

Бригада ЕМД не виїжджає на виклик до пацієнтів, які:

не перебувають у невідкладному стані або стан яких не вимагає надання екстреної медичної допомоги;

не надали достовірну інформацію про свій стан або місцезнаходження;

потребують виконання планових призначень лікаря (наприклад, ін’єкції, перев’язки тощо);

потребують видачі листків непрацездатності, виписування рецептів і довідок про стан здоров’я.

Зазначається, що прийом повідомлень про невідкладний стан людини в Україні відбувається за єдиним телефонним номером 103. Якщо диспетчер виявить підстави для виїзду бригади екстренки, то скерує медиків до пацієнта. Якщо ж підстав немає, пацієнт отримає консультацію телефоном.

Раніше ми повідомляли, що українці можуть отримати низку медичних послуг безкоштовно за Програмою медичних гарантій.

Також ми писали,що в Україні пацієнти після трансплантації можуть отримати імуносупресанти безоплатно або з частковою доплатою за програмою реімбурсації.

Раніше Міністерство охорони здоров’я розповіло українцям про засоби підтримки ментального здоров'я.

Нагадаємо, українцям повідомили, як зробити планову операцію безкоштовно.

Зазначимо, що на 2024 рік бюджетом передбачено 750 мільйонів гривень для пілотного проєкту МОЗ щодо безоплатного зубопротезування для ветеранів та учасників бойових дій.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.