Немає світла
16.04.2024 16:30

Генеральний директор ДТЕК "Київської електромережі" Денис Бондарь розказав, що у Києві можуть запровадити графіки відключення електроенергії, якщо російські війська продовжать завдавати ударів по об'єктах енергетики, передає РБК-Україна.

"У випадку підвищеного попиту споживання електричної енергії з урахуванням тих пошкоджень на мережі, що сьогодні є, маємо ймовірність застосування графіків, якщо далі буде обстріл наших енергооб'єктів", - сказав він.

Гендиректор ДТЕК зазначив, що весняні масовані атаки РФ на енергооб'єкти призвели до критичного стану енергосистеми України.

За його словами, станом на сьогодні графіки відключення світла в столиці не застосовуються через стабільне електропостачання.

"Ми зараз працюємо з "Київ Цифровим" для зручності киян. У разі застосування графіків "Київ Цифровий" буде за пів години сповіщати наших клієнтів щодо застосування графіків", - додав Гендиректор ДТЕК.

Нагадаємо, українці мають ощадливо користуватися електроенергією. Масовані російські атаки весни цього року завдали серйозних збитків українській енергетиці. Знищені або пошкоджені енергогенеруючі потужності. Енергетичну систему України потрібно стабілізувати. Для цього необхідно зменшити дефіцит потужності у пікові години споживання.

Нагадаємо, є чотири умови, за яких можуть ввести графіки відключення світла в Україні. Енергетики не виключають цього.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.