Пожежа
18.04.2024 12:14

Сьогодні, 18 квітня, російські терористи атакували критичну інфраструктуру Івано-Франківщини. Через уламки були пожежі. Про це повідомляє офіційний Телеграм-канал Голови Івано-Франківської ОДА Світлани Онищук.

"Ранок для Прикарпаття почався неспокійно. На світанку ворог атакував Івано-Франківщину ударними безпілотниками. Ціллю були об’єкти критичної інфраструктури. Усі повітряні цілі знешкоджені. Унаслідок падіння уламків виникли пожежі", - йдеться у повідомленні.

На щастя, обійшлося без постраждалих. На місці працюють відповідні служби.
Місцева влада запевняє, що ситуація контрольована.

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаша в ефірі телемарафону зазначив, що російські "Шахеди" цієї ночі летіли стандартними маршрутами, намагалися обходити ППО важкодоступними ділянками місцевості, річками та балками. У тому числі намагалися обходити Івано-Франківськ і атакувати місто з різних сторін - півночі, півдня. Також йшли шеренгою, щоб складніше було їх уразити. Протягом тривоги вони використовували то групи, то окремі дрони, тобто намагалися максимально заплутати свій слід. Однак попри таку тактику, нашим Силам оборони вдалося ліквідувати всі БПЛА.

Один з дронів "зависнув" над водою на декілька годин на межі Дніпропетровської та Полтавської областей. Євлаш додав, що Україна відчуває дефіцит засобів ППО.

"Нам необхідні ракети до наших переносних зенітно-ракетних комплексів, які досить ефективно воюють навіть з крилатими ракетами. Однак це потребує додаткових ресурсів та обладнання, у тому числі для мобільних вогневих груп, які могли б ефективно у темну пору доби визначати, де знаходяться дрони і вражати їх", - пояснив він.

Як пише "Суспільне", станом на ранок 18 квітня внаслідок негоди на Івано-Франківщині енергетики зафіксували аварійні знеструмлення у чотирьох громадах.

Нагадаємо, українці мають ощадливо користуватися електроенергією. Масовані російські атаки весни цього року завдали серйозних збитків українській енергетиці. Знищені або пошкоджені енергогенеруючі потужності. Енергетичну систему України потрібно стабілізувати. Для цього необхідно зменшити дефіцит потужності у пікові години споживання.

Нагадаємо, є чотири умови, за яких можуть ввести графіки відключення світла в Україні. Енергетики не виключають цього.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

У зв'язку з проблемами в енергосистемі, українцям нагадали, які з приладів, що використовуються майже щодня, найбільше споживають електроенергії.

Економія

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.