Суд
11.05.2024 21:00

В Одесі до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який двічі ухилився від мобілізації. Про це йдеться у вироку Київського районного суду міста Одеси, передає varta1.com.ua.

Зазначається, що у лютому 2024 року чоловіка визнали придатним до військової служби, йому вручали дві повістки, проте він уникав мобілізації. На суді чоловік повністю визнав провину. Він заявляв, що не хоче служити в армії, і після оголошення воєнного стану не ходив до ТЦК.

Житель Одеси стверджував, що нібито «працівники ТЦК силою затягнули його до авто та відвезли для проходження ВЛК», яка визнала його придатним до мобілізації. Далі чоловіка нібито возили до військових частин у Черкасах та Умані, проте там нібито відмовлялися брати його на службу.

Дії працівників ТЦК та рішення ВЛК він не оскаржував, оскільки у нього й без цього вистачає проблем у житті. Просив пробачити його та призначити покарання згідно з законом». Також він стверджував, що нібито має проблеми зі здоров'ям.

Суд проаналізував матеріали справи та визнав підсудного винним за статтею 336 ККУ і засудив до 3 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що на Сумщині стався жахливий випадок - 55-річний чоловік після візиту до ТЦК опинився у реанімації. Родичі чоловіка з міста Шостки Сумської області звинувачують військових з ТЦК у протиправних діях. Вони стверджують, що чоловіка таємно відвезли з Сум до Харкова, де він два рази втратив свідомість й потрапив до реанімації. Після розголосу в ТЦК заявили, що триває перевірка події.

Також ми писали, що у тернопільському супермаркеті побили чоловіка, їм виявися місцевий житель Орест Паньків. За словами травмованого, до нього підійшли двоє чоловіків, які представилися працівниками ТЦК. Лікарка Надія Гриньків розповіла, що медики констатували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні переломи. Поліція відкрила кримінальне провадження у справі.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Зазначимо, що 7 травня у Закарпатській області працівники місцевого ТЦК затримали футболіста Миколу Сираша з ФК «Хуст» прямо на вокзалі та доставили до військкомату. За повідомленням самого клубу, зв'язок з гравцем відсутній.

Нагадаємо, на території Криворізького Саксаганського територіального центру комплектування ТЦК та соціальної підтримки, 5 травня, на Великдень, внаслідок раптового різкого погіршення стану помер військовозобов'язаний.