Жертва війни
18.05.2024 16:06

Автомобіль з цивільними потрапив під обстріл російських військ у Вовчанську. Загинули двоє людей, розпочато провадження. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, 16 травня чотири мирних мешканці намагались на авто виїхати з Вовчанська.

"Дорогою містом вони потрапили під ворожий обстріл. 70-річний водій автівки та 83-річна пасажирка загинули на місці", - йдеться у повідомленні.

Крім того, дружина водія та ще один пасажир отримали поранення.

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Зазначимо, що Вовчанськ Харківської області знаходиться за 10 км від кордону з Бєлгородською областю. Росіяни постійно обстрілюють місто зі своєї території.

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів є загиблі та постраждалі серед цивільного населення: слідчі постійно документують наслідки воєнних злочинів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію на Харківщині та ймовірність наступу на Київ.

Зазначимо, що ЗСУ зупинили активне просування росіян по території Харківської області. На деяких напрямках Сили оборони повернули більш вигідне положення, однак стабілізувати лінію фронту поки не вдалося.

У Харківської ОВА зазначили, що росіяни змушені підтягувати резерви, щоб не стих їх наступальний потенціал на Харківському напрямку.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розказав, що Росія розширила зону бойових дій на 70 кілометрів, щоб примусити Україну задіяти бригади з резерву. У Харківській області тривають важкі бої.

За даними правоохоронців, з 10 травня поліцейські евакуювали з небезпечних районів Харківщини 2876 громадян.