ЗСУ
25.05.2024 21:00

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю журналістам із країн Середньої Азії повідомив, що на Харківському напрямку, де росіяни наступають уже понад два тижні, втрати агресора у 8 разів перевершують українські, передає unian.ua.

"Харківський "прорив". Скільки вже минуло - два тижні? Жертви - 1 до 8. Один українець, вісім росіян. Військові жертви", - підкреслив президент.

За його словами, за тиждень на фронті гине 2-3 тисячі російських військових.
Зеленський наголосив, що Володимиру Путіну начхати на втрати російської армії. Однак домовлятися про припинення вогню заради зниження українських втрат безглуздо, оскільки РФ порушує подібні домовленості, що вже неодноразово відбувалося в період з 2014 по 2022 рік на Донбасі.

Зеленський трозповів, як саме росіяни порушували домовленості щодо припинення вогню під час війни на Донбасі.

"Ми особисто з Путіним домовлялися в Нормандії — це не те, що через якихось посередників. Ми домовились про припинення вогню. Ми домовилися, і [більше] не було масових вбивств, так. Але в чому їхня ситуація? Вони відправляли снайперів тренуватись [на Донбас]. Тобто вздовж контактної лінії стояли наші війська, їм наказано не стріляти, бо це припинення вогню. Артилерія, важка зброя - ніхто не стріляв. Але вони відправляли снайперів. Це в них називалося "полювання". Виходили 20-30 снайперів, вони тиждень тренувалися. Їх закидали із сирійського контингенту. Вони йшли і просто вбивали наших людей. Ми зідзвонювалися і мені відповідали з того боку: "Ну що ж, ми зупинимо", - згадує Зеленський.

Український президент наголосив, що вбивства українських солдатів тривали, попри досягнуті домовленості про припинення вогню. За його словами, це робилося для того, щоб тримати Україну у постійній напрузі.

Раніше повідомлялося, що кількість бойових зіткнень на фронті значно збільшилася.

Нагадаємо, Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників по НАТО, які передають озброєння Україні, скасувати заборону на використання зброї для ураження військових об'єктів на території РФ.