Байден
29.05.2024 16:02

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр під час брифінгу заявила, що Сполучені Штати Америки підтверджують участь у Саміті миру у Швейцарії наступного місяця. Водночас вона не оголосила, хто саме прибуде на подію від США, передає sud.ua.

«Як ви знаєте, ми брали активну участь у кожному з попередніх українських мирних самітів. Уряд США бере в цьому участь. І ми будемо представлені у цьому майбутньому саміті», – заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Раніше повідомлялося, що Президент США Джо Байден не зможе бути присутнім на Глобальному саміті світу у Швейцарії. Він зараз зайнятий передвиборчою кампанією, а у поїздці до Каліфорнії планує зібрати кошти на вибори.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо Байдена не буде на саміті миру, Путін аплодуватиме стоячи. За словами президента, весь світ зараз спостерігає за лідером США і рішення не бути присутнім він вважає не дуже сильним.

Нагадаємо, у Швейцарії, у Бюргенштоку, поблизу міста Люцерн, з 15 по 16 червня відбудеться дводенний саміт світу.

За словами президента Зеленського, саміт має стати можливістю відновлення та забезпечення справедливого миру для України та усієї Європи.

Зазначимо, президент Росії Володимир Путін сказав канцлерові Німеччини Олафу Шольцу перед повномасштабним вторгненням Росії, що Україна не є незалежною державою і що Росія може в односторонньому порядку та силою змінити її кордони.