KyivPride
08.06.2024 20:05

Сьогодні, 8 червня, у KyivPride заявили заяву, що під час підготовки до фестивалю ЛГБТК+ на місце його проведення — в арт-центр Closer прибули представники ТЦК.

"Вони перевіряли документи в усіх присутніх та намагалися забрати чоловіків, які не мали необхідних документів, на проходження військово-лікарської комісії", — заявили в організації.

У заяві сказано, що захід не скасовується і буде проводитись "у напружених умовах, що склалися".

Також в KyivPride додали, що проводитимуть благодійний фестиваль 9 червня на цій же локації і розуміють, що дана ситуація може повторитися.

Там також наголосили, що обидві події, які проводяться 8-9 червня організаціями UkrainePride та KyivPride, є благодійними та орієнтовані на підтримку ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що у Харкові невідомий хотів підпалити будинок Київського районного ТЦК.

Також ми писали, що в одному із закарпатських ТЦК помер чоловік, який перебував на військовому обліку.

Крім того, на Сумщині чоловік після візиту до ТЦК опинився у реанімації. також на території Криворізького Саксаганського територіального центру комплектування ТЦК та соціальної підтримки, на Великдень, внаслідок раптового різкого погіршення стану помер військовозобов'язаний.

Була також інформація, що у тернопільському супермаркеті побили чоловіка, їм виявися місцевий житель Орест Паньків. За словами травмованого, до нього підійшли двоє чоловіків, які представилися працівниками ТЦК. Лікарка Надія Гриньків розповіла, що медики констатували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні переломи. Поліція відкрила кримінальне провадження у справі.

Також на Черкащині невідомий кинув гранату у двір співробітника Звенигородського ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.