Мобілізація в Україні
21.06.2024 11:19

Кабінет Міністрів вніс деякі зміни щодо оформлення та видачі військово-облікового документа. Тепер він матиме термін дії.

Про це повідомив представник уряду у ВР Тарас Мельничук у Telegram.

Так, він пояснив, що зміни стосуватимуться електронного військово-облікового документа. Тепер у документі відображатиметься QR-код.

При цьому електронний військово-обліковий документ матиме термін дії, за яких умов він вважатиметься недійсним і може бути роздрукованим.

Тим часом, народний депутат Олексій Гончаренко у своєму телеграмі уточнив, що термін дії електронного військово-облікового документа становить не більше одного року з дати його формування.

Крім того, електронна форма документа відтепер має таку саму силу, як і паперова.

Нагадаємо, адвокат Андрій Карпенко пояснив, чи можуть чоловіки, чия жінка вагітна третьою дитиною, отримати право на відстрочку від призову до армії.

Зазначимо, нещодавно в інтернеті було опубліковано відео, у якому стверджується, що у Одесі військовослужбовці затримали громадянина для примусової доставки до ТЦК та СП. Одеський обласний ТЦК та СП Facebook дав пояснення у Facebook.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва призначив максимальне покарання військовозобов'язаному, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.