Немає світла
18.07.2024 13:14

Укренерго" змушена посилити відключення електроенергії в Києві та 11 областях через поломку обладнання на двох енергетичних об'єктах. Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

"Через вихід з ладу обладнання на двох енергооб’єктах з 08:00 до 22:00 застосовані чотири черги відключень у м. Київ, Київській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Харківській, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях", - йдеться в ньому.

Водночас в інших областях обмеження діють згідно з анонсованим розкладом: з 16:00 до 22:00 – чотири черги, в інші години – три черги.

В "Укренерго" пояснили, що застосування більше трьох черг графіків відключень означає, що обмеження розповсюджуються на більшу кількість споживачів.

Системний оператор нагадав, що графіки відключень світла – це наслідок 8 масованих обстрілів української енергосистеми, внаслідок чого було втрачено понад 9 ГВт потужностей.

Раніше повідомлялося, що в Україні достроково відремонтували блок АЕС.

Раніше повідомлялося, що мешканці Полтави перекрили вулицю на знак протесту проти тривалих відключень електроенергії, які залишили їх без світла та води на кілька днів.

Крім того, відомо, що графіки подачі води через відключення світла вводять в одному з міст Сумської області.