Правозахисник Маринович: Дослідження від експертів ООН має стати сигналом для української влади

Дані дослідження ООН є певним сигналом для країни і для влади, оскільки люди мають бачити якесь світло в кінці тунеля. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український правозахисник, член-засновник Української Хельсинської групи, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

Коментуючи результати недавнього звіту The World Happiness Report від ООН, згідно з яким Україна посіла 138-е місце з 156 в рейтингу найщасливіших країн світу, наш співрозмовник зазначає наступне: «Справа в тому, що ці опитування і ці відповіді людські вони є, як правило, дуже суб'єктивними і дуже залежать від культури. Мені пригадується моє здивування, коли я приїхав до Швеції. Можете уявити перші мої враження, яка це чудова країна, як гарно і впорядковано все. А тоді я дізнаюся, що кількість самогубств у Швеції найвища в Європі. Як це можна пояснити? З точки зору наших людей, чим краще жити, тим більше має бути щасливих людей. Але самогубці — це люди, які не вважають себе щасливими».

Звичайно, констатує експерт, дані дослідження є певним сигналом для країни і для влади, оскільки люди мають бачити якесь світло в кінці тунеля.

«Люди мають це відчувати, і тоді вони почуваються щасливими», - додає Мирослав Маринович.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости