У ТЦК відповіли, що буде, якщо не забрати повістку з пошти

З липня в Україні запровадили надсилання повісток «Укрпоштою» після змін у законодавстві. ТЦК відповіли, що буде, якщо не забрати повістку з пошти, передає sud.ua.

Повістки поштою: новий механізм оповіщення військовозобов'язаних

З 16 липня в Україні впроваджено можливість надсилати повістки через «Укрпошту». Це стало можливим завдяки прийнятим змінам у законодавстві. Повістки надсилаються на ті адреси, які військовозобов'язані вказали при оновленні своїх військово-облікових даних. Таким чином, держава впроваджує новий механізм для забезпечення вчасного оповіщення громадян про обов'язкову явку до територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Адміністративна відповідальність за ігнорування повістки

Начальник адміністративного відділу районного ТЦК у Києві Олег Коротченко в ефірі телемарафону наголосив, що за ігнорування повістки, яка прийшла поштою, передбачена адміністративна відповідальність. Військовозобов'язані повинні з'явитися до ТЦК протягом семи днів або у зазначений у повістці термін. Якщо отримувач не виконає цю вимогу, він може бути оштрафований.

Штрафи за неотримання або ігнорування повістки

За словами Коротченка, якщо повістка не буде забрана у встановлений термін, вона вважатиметься недоставленою. Це призведе до накладення штрафу на військовозобов'язаного в розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень. Згідно з постановою Кабміну № 560, визначено перелік поважних причин неявки за повісткою, які повинні бути документально підтверджені.

Проблеми з впровадженням механізму повісток поштою

Коротченко також зазначив, що процес оповіщення через пошту ще не налагоджений повністю через технічні проблеми та складнощі з визначенням осіб, що мають право на відстрочку. Механізми автоматичного бронювання і відстрочок поки що не запрацювали, що створює негативне ставлення до роботи ТЦК.

Вплив нових правил на роботу ТЦК

Попри запровадження нових правил, Коротченко підкреслив, що на даний момент інструмент повісток поштою не вніс істотних змін у роботу ТЦК та військових комісаріатів. Процес автоматизації ще не завершений, а нові механізми знаходяться в стадії тестування.

Нагадаємо, посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний допустив мобілізацію жінок в Україні, щоб врятувати Європу від війни.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости