Шурма сказал все, что думает про НАТО и ЕЭП

Во вторник, 12 декабря, в адрес редакции From-UA поступило сообщение от пресс-службы СДПУ(о), в котором заместитель председателя СДПУ(о) Игорь Шурма комментирует сложившуюся ситуацию относительно проведения референдума по НАТО и ЕЭП. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

"Сьогодні свою точку зору про ситуацію, що склалася довкола проведення референдуму по НАТО і ЄЕП, докладно виклав журналістам заступник Голови СДПУ(о) Ігор Шурма.

«Чи не найгострішою темою в українському суспільстві є пошук відповіді на запитання: «Хоче українське суспільство в НАТО чи в ЄЕП?»», - говорить заступник Голови СДПУ(о).

На його думку, відповідь на це запитання повинна залежати не від особистого бачення одного з високопосадовців чи керівника якогось міністерства або відомства. Дати відповідь може лише український народ. І, відповідно до діючого законодавства, народне волевиявлення реалізовується через участь в референдумі.

«Сьогодні, спостерігаючи за рішеннями судів про дії ЦВК, потрібно дати відповідь на питання: «Хто ставить зараз додаткові перешкоди і перепони для умов, коли український народ зможе висловити свою позицію стосовно вступу в НАТО чи вступу в ЄЕП?»», - наголошує Ігор Шурма.

Ігор Михайлович вважає, що справа дійшла до судів і затягування роботи ЦВК по чиємусь сценарію. «Сьогодні певні сили намагаються не допустити проведення референдуму. Цілком очевидно, що це реалізація «банкопроекту». А зволікання ситуації і переведення в суд – це є просто спроба перетягнути її у площину конфліктів та звинувачень», - підкреслив Шурма."
Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости