Авто
10.06.2024 16:02

На Закарпатті ГАЗ-66 з чорними військовими номерами прорвав кордон, 32 особи затримані в Угорщині, пише "УП".

вантажівка

Вантажний автомобіль ГАЗ-66 незаконно перетнув кордон, виїхавши до сусідньої країни. Угорські прикордонники знайшли автівку та затримали 32 громадян України.

Інцидент стався вдень 9 червня. Вказано, що фігуранти «тараном їхали» через ділянку на кордоні, у полі.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко зазначив, що щодо незаконного перетину кордону групою осіб з залученням транспортного засобу на ділянці Мукачівського загону наразі проводиться вся необхідна перевірка.

«Рух вантажівки в бік кордону через поле було зафіксовано за допомогою технічних засобів контролю за місцевістю. Група реагування виявила сліди автомобіля в бік суміжної країни. У ході перевірки також не встановлено приналежність автомобіля до військових формувань», – сказав Демченко.

Надалі суміжна сторона повідомила про виявлення ними транспортного засобу та затримання 32 громадян України.

«Окрім цього прикордонники України затримали кількох осіб, які можливо причетні до незаконного переміщення через кордон цих осіб. З ними проводяться фільтраційно-перевірочні заходи», – пояснив Демченко.

Речник Держприкордонслужби також наголосив, що протиправні елементи не полишають спроб з незаконного переміщення осіб через кордон. Натомість самі порушники користуються послугами злочинних організованих груп, які обіцяють їм сприяння за чималі суми коштів.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті співробітники ТЦК зупинили фуру з ліками і затримали 23-річного водія.

Ми писали, що на Сумщині чоловік після візиту до ТЦК опинився у реанімації. також на території Криворізького Саксаганського територіального центру комплектування ТЦК та соціальної підтримки, на Великдень, внаслідок раптового різкого погіршення стану помер військовозобов'язаний.

Крім того, у тернопільському супермаркеті побили чоловіка, їм виявися місцевий житель Орест Паньків. За словами травмованого, до нього підійшли двоє чоловіків, які представилися працівниками ТЦК. Лікарка Надія Гриньків розповіла, що медики констатували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні переломи. Поліція відкрила кримінальне провадження у справі.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.