окупанти
16:03

Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter) інформує, що основним напрямом наступу російських військ в Україні залишається Покровський в Донецькій області. Але окупанти наступають і в Харківській області.

Зазначається, що у північно-східній Харківській області російські війська просунулися на захід від села Піщане. Тепер вони займають невеликий виступ за 3,5 км від річки Оскіл.

Ймовірно, російські війська прагнуть досягти східного берега річки Оскіл, щоб використовувати його як природний оборонний бар'єр і створити умови для майбутніх операцій.

мапа

За даними британської розвідки, основні зусилля російських військ, як і раніше, зосереджені на Покровську на сході України. Росія, швидше за все, зайняла міста Гродівка, на схід від Покровська, та українці, на південь від міста. Російські війська залишаються приблизно за 8 км від Покровська.

мапа

У Міноборони Британії зазначають, що українські підкріплення, міські райони та українська оборона, ймовірно, сприяли уповільненню просування Росії по осі минулого тижня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що наступні кілька місяців стануть вирішальними у війні Росії проти України. Він також нагадав, що Україна вже має план перемоги, який розрахований на швидкі рішення партнерів у жовтні – грудні.

Крім того, повідомлялось, що Росія готує удари по ядерних об'єктах України.