війна
16:44

НАТО має намір організувати транспортування значної кількості поранених військових з лінії фронту у разі війни з Росією. Про це повідомив голова логістичного командування Альянсу Александр Солфранк в інтерв'ю Reuters. Він зазначив, що розглядається можливість використання наземного транспорту, оскільки авіаевакуація може бути недоступною.

Солфранк пояснив, що сценарії медичної евакуації відрізнятимуться від тих, які мали місце в Афганістані та Іраку, оскільки конфлікт з Росією передбачає значно більшу зону бойових дій, більшу кількість поранених і тимчасову відсутність повітряної переваги поблизу лінії зіткнення.

Основним викликом буде швидке забезпечення якісної медичної допомоги великій кількості поранених у найгіршому випадку, зазначив він.

«Спочатку потрібно досягти переваги в повітрі. Щоб досягти успіху по всій довжині та глибині лінії фронту, знадобиться час. З міркувань планування необхідно розглянути всі варіанти доставки великої кількості поранених до медичних установ, включаючи потяги, але потенційно також автобуси», - розповів Солфранк.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський під час виступу на церемонії нагородження премією Американської академії досягнень заявив, що наступні кілька місяців стануть вирішальними у війні Росії проти України.

Зеленський повідомив, що Україна вже має план перемоги, він розрахований на швидкі рішення партнерів у жовтні – грудні.

У Офісі Президента назвали головні положення плану перемоги України. Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк розкрив деталі.