Росія вдарила по мирному населенню Херсонщини: загиблий і поранені через обстріли

Минулої доби країна-агресор атакувала мирне населення деокупованих громад Херсонщини з артилерії, мінометів та БпЛА. Від комбінованих обстрілів противника потерпали обласний центр, Антонівка, Білозерка, Садове, Комишани та Кізомис, повідомляє Нацполіція України.

Правоохоронці зазначили, що внаслідок російських атак у населених пунктах пошкоджено 19 об’єктів: шість приватних та два багатоквартирні будинки, службовий автомобіль поліції та три цивільні автівки, три мотоцикли, гаражі та газопроводи.

Поблизу Кізомиса окупанти вдарили FPV-дроном по 34-річному чоловіку, який їхав на мопеді. Від отриманих травм житель Білозерки загинув на місці.

Російські війська тричі за добу били з артилерії по Білозерці. Внаслідок ударів постраждали двоє чоловіків віком 35 та 47 років. У них діагностували вибухові й черепно-мозкові травми, контузії та уламкове поранення ноги. У селищі пошкоджено три приватні та два багатоквартирні будинки, службовий автомобіль поліції, два цивільні автомобілі, гаражі, два мотоцикли та газопровід. З артилерії окупанти били та по Комишанах, там пошкоджено два приватні будинки й газопровід.

По медичну допомогу звернулися двоє жителів Берислава, які 12 жовтня постраждали внаслідок удару російського БпЛА по їх будинку. У 64-річного чоловіка та 61-річної жінки медики діагностували мінно-вибухові травми й контузії.

У Херсоні під артилерійськими обстрілами противника перебували мікрорайон «Шуменський» та північна частина Корабельного району. Пошкоджень зазнали поштове відділення, підприємство, складське приміщення та чотири автомобілі. Через влучання снарядів виникла пожежа, яку ліквідували рятувальники.

На місцях російських атак працювали профільні служби, які надавали допомогу постраждалим, ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 144 заяви та повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 6 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости